Громадський транспорт Брюсселя стане безкоштовним у

Громадський транспорт Брюсселя стане безкоштовним у "смогові дні"

Укрінформ
Ухвалені місцевою владою Брюсселя правила дозволятимуть пасажирам користуватися громадським транспортом безкоштовно, якщо рівень забруднення повітря у регіоні перевищуватиме встановлені норми.

Про це пише Euroactiv із посиланням на бельгійські ЗМІ.

"Місцева влада Брюсселя схвалила надзвичайні правила, які дозволятимуть пасажирам користуватися громадським транспортом безкоштовно в періоди високого забруднення повітря в регіоні", – йдеться в повідомленні. Це спонукатиме пасажирів відмовлятися від поїздок на власних авто і заохочуватиме пересуватися громадським транспортом.

Згідно з новими правилами, коли рівень середньої концентрації забруднюючих речовин сягатиме 51-70 мг на куб. метр протягом 24-годинного періоду, подорожі громадським транспортом Брюсселя STIB (метро, трамваї та автобуси - ред.), а також користування системою прокату велосипедів Villo будуть безкоштовними протягом визначеного часу.

Також в періоди підвищеного рівня забруднень буде заборонено спалювати дрова, крім випадків, коли вони є єдиним джерелом для опалення домашнього господарства.

Читайте також: Токсичним повітрям дихають майже 17 мільйонів немовлят - ЮНІСЕФ

Громадяни зможуть пильно стежити за рівнем якості повітря в регіоні через веб-сайт в режимі онлайн, а також завдяки новому додатку для мобільних телефонів.

Як раніше повідомляв Укрінформ, німецька влада була змушена думати над введенням безкоштовного проїзду в громадському транспорті в окремих містах у відповідь на вимогу Брюсселя підвищити якість повітря.

Фото: http://ymtram.mashke.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-