Токсичним повітрям дихають майже 17 мільйонів немовлят - ЮНІСЕФ

Токсичним повітрям дихають майже 17 мільйонів немовлят - ЮНІСЕФ

Звіт
Укрінформ
Майже 17 мільйонів немовлят у світі змушені дихати токсичним повітрям, що може зашкодити розвитку їхніх мізків.

Про це повідомив у звіті Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ), інформує DW.

"Загалом у світі проживає 136 мільйонів дітей віком до року, тобто забруднене повітря загрожує кожній восьмій такій дитині", - йдеться у повідомленні.

За даними ЮНІСЕФ, 12,2 мільйона з цих маленьких дітей проживають у Південній Азії. Ще 4,3 мільйона загрожених немовлят живуть у Східній Азії та Тихоокеанському регіоні в умовах, коли забруднення повітря перевищує норму в шість разів. "Частки-забруднювачі шкодять не лише дитячим легеням, що розвиваються, але й розвитку їхніх мізків - а отже, їхньому майбутньому", - заявив виконавчий директор ЮНІСЕФ Ентоні Лейк.

Звіт фонду закликає батьків вживати заходів для захисту дітей від забрудненого повітря, а також спонукає органи влади інвестувати в чисті відновлювані джерела енергії. Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує, щоб рівень забруднення повітря не перевищував 20 мікрограмів на кубічний метр.

Читайте також: ЮНІСЕФ заявляє про значне погіршення якості життя дітей у світі

20 листопада ЮНІСЕФ повідомив, що близько 180 мільйонів дітей у 37 країнах світу нині мають більші шанси жити в бідності, не навчатися в школі та загинути внаслідок насильства, ніж це було 20 років тому. Якість життя кожної дванадцятої дитини в світі погіршилася внаслідок повстань, конфліктів та неефективного державного управління. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-