У Нідерландах відкрили перший у світі супермаркет з відділом без пластику

У Нідерландах відкрили перший у світі супермаркет з відділом без пластику

Укрінформ
У столиці Нідерландів Амстердамі відкрили перший у світі супермаркет з відділом без пластику.

Про це повідомляє  The Independent.

"Більше 700 продуктів будуть доступні без пластикової упаковки у відділі, який відкрито у новому пілотному магазині мережі супермаркетів Ekoplaza, включаючи м'ясо, рис, соуси, молочні продукти, шоколад, крупи, фрукти та овочі", - пише видання.

Екологічна група "A Plastic Planet", яка стала ініціатором ідеї, заявила, що введення першого у світі безпластикового відділу стало "орієнтиром" для глобальної боротьби із забрудненням пластмасою.

До кінця поточного року Ekoplaza планує відкрити безпластикові відділи у 74 філіях по всій країні.

У відділі будуть проходити тестування нові пакувальні біоматеріали, які можна використовувати для компосту, а також присутні традиційні матеріали, включаючи скло, метал та картон.

Усі товари відділу марковані спеціальним брендом Plastic Free Mark, щоб допомогти покупцям легко ідентифікувати продукти, які повністю вільні від пластику.

У компанії A Plastic Planet вважають, що впровадження першого в світі безпластикового відділу є важливим моментом для глобальної боротьби із забрудненням планети пластмасою, а також покликане довести, що ми цілком можемо жити без пластику в їжі та напоях. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-