Республіканці в Конгресі поспішили визнати відсутність зв'язків кампанії Трампа з РФ

Республіканці в Конгресі поспішили визнати відсутність зв'язків кампанії Трампа з РФ

Укрінформ
Члени Комітету з питань розвідки Палати представників американського Конгресу від республіканської більшості завершили проект висновків розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США.

Вони поспішили заявити про відсутність взаємодії кампанії Трампа з росіянами, повідомило в понеділок американське інформаційне агентство Associated Press.

"Республіканці в Комітеті з питань розвідки Палати представників завершили роботу над проектом звіту, який містить висновки про відсутність змови або взаємодії між президентською кампанією Дональда Трампа та Росією", - зазначається в публікації.

Це розлютило демократів у Комітеті, втім, безумовно, порадувало Білий дім, пише видання.

Читайте також: У Трампа хочуть обмежити в часі і тематиці розслідування Мюллера - ЗМІ

Після розслідування, що тривало впродовж року, конгресмен-республіканець Майк Конавей, який очолює розслідування в Палаті представників, у понеділок виступив із заявою.

"Ми не виявили жодних доказів змови", - заявив конгресмен, порадивши тим, хто вірить у це, читати поменше шпигунських романів.

Доповідь не буде оприлюднена, поки демократи в Комітеті не розглянуть її. Очікується, що республіканці передадуть документ демократам вже в вівторок. Крім того, розвідувальне співтовариство має ухвалити зміст, який не повинен містити грифованих відомостей, а на це може піти кілька тижнів.

Читайте також: Манафорт не визнав свою провину у нових обвинуваченнях

При цьому, як пише агентство, демократи мають намір випустити свою версію доповіді, яка міститиме інші висновки. Як заявив з цього приводу старший член Комітету від демократів конгресмен Адам Шифф, республіканці, користуючись своєю більшістю в Комітеті, захищають Трампа, але, за його словами, історія розсудить їхній вчинок.

"Республіканці не побажали отримати документи, такі як записи телефонних розмов, текстові повідомлення, банківські записи та інші ключові відомості, щоб ми могли визначити правду про найбільш масштабну атаку на наші демократичні інститути в історії", - заявив Шифф.

Читайте також: Скрипаль контактував із британцем, який готував "російське досьє" Трампа - ЗМІ

Нагадаємо: в Сполучених Штатах триває ряд паралельних розслідувань – як в обох палатах американського Конгресу, так і в ФБР – щодо встановлення фактів втручання Росії в президентські вибори в США, а також можливої змови з росіянами кампанії Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-