У Трампа хочуть обмежити в часі і тематиці розслідування Мюллера - ЗМІ

У Трампа хочуть обмежити в часі і тематиці розслідування Мюллера - ЗМІ

Укрінформ
Команда адвокатів глави Білого дому хоче натиснути на спецпрокурора Роберта Мюллера, щоб обмежити в часі його розслідування можливих зв'язків президентської кампанії Дональда Трампа з росіянами взамін на його спілкування зі слідством.

Про це повідомило в п'ятницю американське центральне видання The Washington Post.

"Юридична команда президента хоче довести до пана Мюллера, що (президент – ред.) Трамп погодиться на співбесіду за умови врахування багатьох чинників, у тому числі, що спеціальний прокурор зобов'яжеться визначити дату завершення слідства, принаймні тієї частини, що стосується самого Трампа", - зазначається в публікації.

Ідея полягає в тому, щоб запропонувати 60-денний термін для завершення слідства з дати співбесіди, пише видання з посиланням на джерела, обізнані у справі.

Читайте також: Мюллер направив повістку до суду для отримання документів на Трампа та помічників

Ще однією умовою передбачається звуження обсягу й тематики запитань до президента з боку команди Мюллера. У Трампа, зокрема, хочуть, щоб запитання стосувалися лише рішення президента щодо звільнення колишнього радника з питань національної безпеки Майка Флінна, а також екс-директора ФБР Джеймса Комі, пише газета.

При цьому зазначається, що Мюллер може взагалі відхилити всі умови адвокатів Трампа та виписати їхньому підзахисному повістку до суду, де його заслуховуватиме вже журі присяжних. "Він (спецпрокурор Мюллер – ред.) має право так зробити", - зазначає видання.

Нагадаємо, спеціальний прокурор Роберт Мюллер очолює розслідування ФБР щодо втручання Росії у президентські вибори США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-