Скрипаль контактував із британцем, який готував

Скрипаль контактував із британцем, який готував "російське досьє" Трампа - ЗМІ

Укрінформ
Колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль, що був отруєний у Британії, підтримував тісні контакти з причетним до підготовки доповіді про зв'язки команди президента США Дональда Трампа з російськими офіційними особами під час передвиборчої кампанії-2016. 

Про це повідомила британська газета The Telegraph, інформує DW

За даними видання, коли Скрипаль у 2010 році оселився у британському Солсбері, він встановив тісні зв'язки з британцем, який працював у приватному агентстві розслідувань Orbis Businnes Intellegence колишнього співробітника британської розвідки MI6 Крістофера Стіла. Останній підготував і передав американській владі "російське досьє" Трампа.

Британський міністр внутрішніх справ Ембер Радд у четвер зранку повідомила, що Скрипаль і його 30-річна донька Юлія після спроби отруєння з використанням речовини нервово-паралітичної дії перебувають у лікарні у "дуже тяжкому стані". Також госпіталізований  поліцейський, який першим прибув на місце отруєння, за словами Радд, перебуває при тямі і дає свідчення, проте ще зарано говорити про його одужання.

Читайте також: Екс-шпигун Скрипаль, його донька і поліцейський знаходяться в комі - ЗМІ

Раніше телеканал Sky News повідомляв, що поліцейський, Скрипаль і його донька перебувають у комі. Газета Times із посиланням на урядові джерела писала, що стан Скрипаля оцінюється як особливо важкий, висловлюються побоювання, що "він може не вижити".

Як повідомлялося, колишній полковник Головного розвідувального управління Генштабу (ГРУ) Сергій Скрипаль і його дочка Юлія 4 березня були виявлені непритомними у британському Солсбері та госпіталізовані з сильним отруєнням. 

У 2006 році Скрипаль був засуджений у Росії за шпигунство на користь британської розвідки і засуджений до 13 років позбавлення волі. У 2010 році в рамках великомасштабного обміну шпигунами між США і Росією він отримав притулок у Великій Британії.

Випадок Скрипаля нагадав про резонансне отруєння у 2006 році радіоактивним полонієм-210 колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка. За результатами відкритого розслідування вбивства Литвиненка у Лондоні суддя дійшов висновку, що той був отруєний "за вказівкою ФСБ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-