Заарештований в РФ опозиціонер оголосив сухе голодування

Заарештований в РФ опозиціонер оголосив сухе голодування

Укрінформ
Російський опозиціонер Магомед Хазбієв, заарештований 11 січня в Інгушетії за обвинуваченням в незаконному обороті зброї і образі представника влади, оголосив сухе голодування.

Про це "Медіазоні" повідомила його адвокат Хеді Ібрієва.

«Я до останнього сподівалася, що він цього не зробить, але він все ж прийняв таке рішення (оголосити голодування - ред.)», - сказала Ібрієва.

За її словами, опозиціонер оголосив голодування через те, що не може отримати необхідну медичну допомогу - всі клопотання захисту відхиляються. Зокрема, 29 січня суд відмовився перевести Хізбієва під домашній арешт. Адвокат наполягала, що її підзахисний, у якого в СІЗО відкрилося шлункова кровотеча, не може перебувати під вартою. Сам опозиціонер написав у Facebook, що оголосив голодування, "вичерпавши всі можливості домогтися справедливості".

Хазбієва затримали 11 січня в Назрані, відтоді його тримають в спецкорпусі СІЗО, в одиночній камері під відеоспостереженням. Повернутися до Інгушетії і дати свідчення він вирішив сам. Провину Хазбієв не визнає і вважає, що його переслідують за опозиційну і правозахисну діяльність.

Читайте також: У Росії невідомі у масках спалили офіс правозахисників "Меморіал"

Магомед Хазбієв - колишній голова регіонального відділення партії ПАРНАС. Він неодноразово критикував інгушський уряд і президента Росії Володимира Путіна. У себе на батьківщині він піддавався переслідуванням з боку влади.

Також Хазбієв був головним редактором видання «Інгушетія.орг», яке запустили після блокування в Росії видання «Інгушетія.ру», яке критикувало керівництво республіки, зокрема екс-президента Мурата Зязікова. Видання заблокували за рішенням суду в 2008 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-