У Росії невідомі у масках спалили офіс правозахисників

У Росії невідомі у масках спалили офіс правозахисників "Меморіал"

Укрінформ
У столиці Інгуської республіки (РФ) Назрані в середу вранці сталася пожежа у будинку, де знаходився офіс правозахисної організації "Меморіал".

Про це повідомили в управлінні МНС Інгушетії.

«У результаті пожежі в місті Назрань по вулиці Муталієва,46 сталося займання 2-поверхового офісного будинку на 2-му поверсі. Площа горіння становила 76 квадратних метрів. Постраждалих немає», - йдеться в повідомленні відомства.

За інформацією російських ЗМІ, офіс підпалили. На відео, що зафіксувало підпал, зафіксовані двоє молодих людей у масках і рукавичках, які ставлять драбину до даху і піднімаються по ній на другий поверх, де знаходиться офіс "Меморіалу". В руках у них була каністра. Крім того, в кабінеті глави "Меморіалу" в Назрані Тимура Акієва знайшли розплавлену пластикову пляшку із запахом гасу, пишуть ЗМІ.

Читайте також: Глава чеченського "Меморіалу" написав листа Путіну

Раніше, 9 січня, у Чечні був затриманий глава грозненського "Меморіалу" Оюб Тітієв. Його звинуватили у зберіганні наркотиків. Пакет з наркотиками нібито знайшли в його автомобілі. 11 січня суд заарештував 60-річного Тітієва на два місяці. Адвокат Петро Заїкин повідомив, що поліція Чечні схиляла Тітієва до самообмови, погрожувала і вигнала з дому його родичів. 14 січня стало відомо, що сім'я Тітієва була змушена залишити Чечню. Тітієв написав лист владі РФ про те, що його справа сфальсифікована.

У грудні 2014 року в Грозному було спалено офіс правозахисників зі Зведеної мобільної групи "Комітету проти тортур".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-