У Єврокомісії зберігають оптимізм щодо бюджету «Східного партнерства»

У Єврокомісії зберігають оптимізм щодо бюджету «Східного партнерства»

Укрінформ
Незважаючи на Brexit та прогнозоване скорочення надходжень до наступного багаторічного фінансового плану (бюджету) ЄС після 2020 року, у Єврокомісії оптимістично оцінюють перспективи виділення фіндопомоги східним партнерам.

Таку думку у коментарі журналістам країн «Східного партнерства» висловила заступниця керівника генерального директорату Єврокомісії з питань сусідства та розширення Катаріна Матернова.

«В ЄС переважає міцна позиція про те, що наші сусіди і на півдні, і на сході потребують сильної фінансової підтримки. Звичайно, нині тривають дискусії, що ця допомога має бути більшою або хоча би залишитися на нинішньому рівні... Я можу припустити, що за деякими статтями бюджету будуть значні скорочення. Але дуже складно уявити обмеження у сфері сусідства», - заявила представниця Єврокомісії.

Читайте також: "Східне партнерство" започаткувало нову інституційну структуру

Водночас вона зауважила, що підготовка наступного фінансового плану відбувається за складної ситуації. Зокрема, це пов'язано з тим, що один із найбільших внесків до бюджету робила Велика Британія, яка залишає Спільноту, що матиме вагомі фінансові наслідки.

Як відомо, нині у Євросоюзі розпочалися консультації щодо наступного багаторічного фінансового плану Спільноти на період після 2020 року. Багаторічний бюджет ЄС затверджується на період щонайменше у п'ять років і довше, із деталізованим розподілом видатків на кожний рік. Чинний бюджет ЄС спливає наприкінці 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-