"Східне партнерство" започаткувало нову інституційну структуру

Укрінформ
Ініціатива ЄС із поглиблення співробітництва зі східними партнерами набула удосконаленої інституційної структури.

Результати інституційної реформи "Східного партнерства" (СхП) представлені на події високого рівня, яка проходить у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Нашою метою є досягнення справжнього всеосяжного підходу, удосконалюючи вже існуючу структуру. Вона повинна стати більш дієвою та забезпечити здатність виконати наші завдання. Вона потребує залучення всіх країн-членів ЄС та країн-партнерів з метою координації та керування процесом", - заявив єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган.

Єврокомісар наголосив, що нова архітектура СхП має показати, що ЄС і країни-партнери твердо віддані співробітництву, щоб разом стати сильнішими.

Нова структура з інституційного співробітництва між країнами "Східного партнерства" та країнами-членами ЄС стане більш компактною та зосередженою на найбільш ефективному проведенні реформ та реальних результатів для громадян.

"Сьогодні ми вивели наше партнерство на новий рівень амбіцій", - наголосила у відеозверненні до учасників засідання високий представник ЄС у закордонних справах та політики безпеки Федеріка Могеріні, яка сьогодні перебуває з візитом у Києві.

Ключові елементи оновленої структури, включаючи керівні платформ і панелей, віднині будуть скоординовані з чотирма пріоритетами "Східного партнерства". Вони спрямовані на зміцнення урядування, економіки, зв'язків та суспільства.

Читайте також: У Києві розпочалася зустріч Гройсмана з Могеріні

Найвищими форматами обговорення політики СхП залишаться саміти на рівні глав держав та урядів, а також зустрічі на рівні міністрів закордонних справ і секторальні міністерські зустрічі.

Взаємодія на всіх рівнях у форматі "Східного партнерства" включатиме парламентський вимір EURONEST, Конференцію місцевих і регіональних влад (CORLEAP), а також Форум громадянського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-