США вивчають ситуацію щодо отруєння в Британії Сергія Скрипаля

США вивчають ситуацію щодо отруєння в Британії Сергія Скрипаля

Укрінформ
Сполучені Штати підключилися до вивчення інциденту з отруєнням у Великій Британії колишнього службовця розвідувальних служб Росії Сергія Скрипаля.

Про це сказала під час брифінгу в Вашингтоні в середу речниця Білого дому Сара Сандерс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз розглядаємо це, і я триматиму вас в курсі, як тільки ми отримаємо додаткову інформацію про розвиток подій у цьому питанні", - зауважила офіційний представник адміністрації президента США.

Читайте також: Російського екс-шпигуна Скрипаля намагалися вбити нервово-паралітичною речовиною

Таким чином, вона відповіла на запитання журналіста про те, чи не збираються Сполучені Штати вводити санкції проти Росії через застосування нервово-паралітичної речовини для вбивства на території іншої країни. При цьому була порівняна ситуація із санкціями проти режиму Пхеньяна, який використав газ VX для політичного вбивства Кім Чен Нама в аеропорту Куала-Лумпур.

Читайте також: Отруєння екс-шпигуна: Мей провела засідання нацради Британії з безпеки

Нагадаємо: 4 березня колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його 33-літня донька Юлія були виявлені без свідомості на лавці торговельного центрі в Солсбері, графство Вілтшир, в Англії. Зараз вони перебувають у реанімації в критичному стані.

Пізніше британська контртерористична поліція підтвердила, що це було замахом на вбивство з використанням нервово-паралітичної речовини.

Читайте також: Отруєння у Британії екс-шпигуна розслідуватиме Антитерористична поліція

При цьому повідомлялося, що поліцейський, якого шпиталізували після контакту з потерпілими, також знаходиться у важкому стані. Слідство триває.

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-