Отруєння екс-шпигуна: Мей провела засідання нацради Британії з безпеки

Отруєння екс-шпигуна: Мей провела засідання нацради Британії з безпеки

Укрінформ
Британський прем'єр Тереза Мей провела засідання нацради з безпеки у зв'язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки.

Як повідомили "Ехо Москви" джерела в британському уряді, прем'єр-міністр поки утримається від поспішних висновків до завершення розслідування.

Раніше міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон пригрозив жорсткими заходами, якщо підтвердиться причетність Росії до цього отруєння.

Читайте також: Отруєння екс-шпигуна: Джонсон пригрозив відповіддю на можливий "російський слід"

Якою речовиною отруїлися Сергій Скрипаль і його донька, досі не встановлено. В пресі пишуть, що це міг бути фентаніл. За даними «Радіо Свобода», саме це речовина використовували російські спецслужби під час штурму захопленого терористами театрального центру на Дубровці в 2002-му році.

Читайте також: Отруєння у Британії екс-шпигуна розслідуватиме Антитерористична поліція

Обидва постраждалих залишаються в лікарні в критичному стані. Розслідування веде антитерористичне управління Скотланд-Ярду, хоча влада ще не назвала те, що трапилося, актом терору.

Як повідомляв Укрінформ, колишній російський шпигун Скрипаль знаходиться в критичному стані через ймовірне отруєння невідомою речовиною у Великобританії, де він жив останнім часом.

Читайте також: Кремль відмовився коментувати отруєння екс-шпигуна РФ у Британії

Цей інцидент стався через вісім років після вбивства колишнього російського агента Олександра Литвиненка, якого отруїли радіоактивним полонієм у лондонському готелі.

Скрипаль - відставний офіцер військової розвідки в Росії. У 2006 році в РФ його засудили до 13 років за шпигунство на користь Британії. Тоді його звинуватили в передачі інформації таємній розвідці Великобританії MI6 про російських шпигунів, які працюють під прикриттям в Європі.

Читайте також: Отруєння російського екс-шпигуна: у лікарню потрапили й поліцейські

У Росії стверджували, що Скрипалю заплатили 100 тисяч доларів за інформацію, яку він надавав з 90-х років.

Скрипаль отримав притулок у країні в рамках обміну між США і Росією в 2010 році. Його помилував тодішній президент РФ Дмитро Медведєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-