Отруєння екс-шпигуна: Джонсон пригрозив відповіддю на можливий

Отруєння екс-шпигуна: Джонсон пригрозив відповіддю на можливий "російський слід"

Укрінформ
Британія рішуче відповість, якщо встановиться причетність Росії до отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це у вівторок у парламенті сказав міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон, пише Reuters

"Зараз багато спекуляцій у тривожній справі щодо інциденту в Солсбері, де 66-річний чоловік Сергій Скрипаль і його 33-річна донька Юлія були знайдені в непритомному стані. Незважаючи на те, що це неправильно робити попередні висновки в розслідуванні, я хочу заспокоїти парламент. Якщо будуть знайдені докази причетності держави, тоді уряд її Величності відповідно й рішуче відреагує", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, колишній російський шпигун Скрипаль перебуває в критичному стані через імовірне отруєння невідомою речовиною у Великій Британії, де він проживав останнім часом.

Цей інцидент стався через вісім років після вбивства колишнього російського агента Олександра Литвиненка, якого отруїли радіоактивним полонієм у лондонському готелі.

Скрипаль є відставним офіцером військової розвідки в Росії. У 2006 році в РФ його засудили на 13 років за шпигунство на користь Британії.

Читайте також: Отруєння російського екс-шпигуна: постраждала також його донька

Його звинуватили в тому, що він передав інформацію до таємної розвідки Великої Британії MI6 про російських шпигунів, які працюють під прикриттям у Європі.

В Росії стверджували, що Скрипалю заплатили 100 тисяч доларів за інформацію, яку він надавав з 1990-х років.

Скрипаль отримав притулок у країні у межах обміну між США і Росією у 2010 році. Його помилував тодішній президент РФ Дмитро Медведєв. Тоді Росія, крім Скрипаля, вислала в США Ігоря Сутягіна, Олександра Запорізького і Геннадія Василенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-