Кремль відмовився коментувати отруєння екс-шпигуна РФ у Британії

Кремль відмовився коментувати отруєння екс-шпигуна РФ у Британії

Укрінформ
В Кремлі заявили, що не володіють інформацією з приводу того, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль та з чим може бути пов'язана трагічна ситуація.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передають "РИА Новости".

За словами Пєскова, Кремль не має жодної інформації з приводу того, чим займався Скрипаль і з чим може бути пов'язана трагічна ситуація.

"Ви знаєте, як він опинився на заході, в результаті яких дій і рішень. Я не буду повторювати", — додав Пєсков.

"Не можу прокоментувати. Що називається, довго себе чекати не змусили (звинувачення - ред.), кажучи по-російськи, розумію, що це важко перекласти на англійську, але тим не менш", - сказав він, відповідаючи на запитання, як ставляться в Кремлі до коментарів у західних ЗМІ про причетність російської сторони до інциденту.

При цьому він зазначив, що Росія завжди готова до співпраці з розслідування.

Читайте також: Перед отруєнням колишній шпигун з РФ звертався до британської поліції - ЗМІ

Колишній російський шпигун Скрипаль перебуває в критичному стані через імовірне отруєння невідомою речовиною у Великій Британії, де він проживав останнім часом.

Цей інцидент стався через вісім років після вбивства колишнього російського агента Олександра Литвиненка, який був отруєний радіоактивним полонієм у лондонському готелі.

Скрипаль є відставним офіцером військової розвідки в Росії. У 2006 році в РФ його засудили на 13 років за шпигунство на користь Британії.

Його звинуватили в тому, що він передав інформацію до таємної розвідки Великої Британії MI6 про російських шпигунів, які працюють під прикриттям у Європі.

В Росії стверджували, що Скрипалю заплатили 100 тисяч доларів за інформацію, яку він надавав з 1990-х років.

Скрипаль отримав притулок у країні у межах обміну між США і Росією у 2010 році. Його помилував тодішній президент РФ Дмитро Медведєв. Тоді Росія, крім Скрипаля, вислала в США Ігоря Сутягіна, Олександра Запорізького і Геннадія Василенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-