Російського екс-шпигуна Скрипаля намагалися вбити нервово-паралітичною речовиною

Російського екс-шпигуна Скрипаля намагалися вбити нервово-паралітичною речовиною

Укрінформ
Інцидент з колишнім російським військовим розвідником Сергієм Скрипалем та його дочкою є замахом на вбивство з використанням нервово-паралітичної речовини.

Про це заявив очільник контртерористичної поліції Британії Марк Роулі.За його словами, Скрипалю і його дочці ввели отруйну речовину нервово-паралітичної дії, повідомляє "Новое время" з посиланням на Reuters.

"Я також можу підтвердити, як ми вважаємо, ці дві людини були мішенню", - сказав Роулі.

Сергій Скрипаль і його дочка Юлія знаходяться в лікарні в критичному стані. За словами Роулі, поліцейський, якого госпіталізували після контакту з потерпілими, також знаходиться у важкому стані.

Нагадаємо, що 4 березня Сергій Скрипаль і його 33-літня дочка Юля були виявлені без свідомості на лавці в торговому центрі в Солсбері, графство Вілтшир в Англії. На даний момент вони знаходяться в реанімації в критичному стані.

Читайте також: Отруєний екс-шпигун Скрипаль і його донька - досі в критичному стані

Сергій Скрипаль - колишній полковник Головного розвідувального управління РФ. У 2006 році був засуджений на 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь Великої Британії. Він зізнався, що був завербований британськими спецслужбами в 1995 році. За інформацією російського слідства, Скрипалю заплатили більше $100 тис. за інформацію про співробітників і агентів ГРУ, які діяли в країнах Європи.

У 2010 році був помилуваний в рамках операції з обміну громадян Росії, засуджених в Росії за шпигунство на користь США і Великої Британії, на агентів російських спецслужб, затриманих в США в червні 2010 року.

Після обміну шпигунами Скрипаль отримав політичний притулок у Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-