Європарламент відмовився направляти спостерігачів на вибори у РФ

Європарламент відмовився направляти спостерігачів на вибори у РФ

Укрінформ
Європейський парламент не направлятиме спостерігачів на президентські вибори в Росії 18 березня, а також в Азербайджані 11 квітня.

Про це заявили у середу співголови групи Європарламенту з підтримки демократії Девід Макалістер та Лінда Макаван, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Європарламент не спостерігатиме за цими електоральними процесами і, відтак, не коментуватиме цей процес та його результати, що будуть оголошені. Жоден окремий депутат Європарламенту не матиме мандату спостерігати та коментувати ці електоральні процеси від імені ЄП», - наголосили у законодавчому органі ЄС.

Як пояснили в Європарламенті, якщо окремі депутати вирішать спостерігати за виборами, то це вони робитимуть за власною ініціативою, і Європарламент не нестиме відповідальності за жодні заяви або дії відносно цього.

Читайте також: Газовий конфлікт: Європарламент підтримав позицію Києва

«Пропозиції російських організацій деяким міжнародним спостерігачам покрити витрати на подорож та розміщення суперечать основоположним етичним принципам спостереження за виборами», - наголосили в Європарламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-