Держдеп США спростовує

Держдеп США спростовує "негласні санкції" проти Польщі

Укрінформ
Сполучені Штати Америки не мають наміру призупиняти співробітництво з Польщею через закон про Інститут національної пам'яті.

Про це заявила речник Державного департаменту США Хезер Науерт під час прес-брифінгу для журналістів.

«Повідомлення, які стверджують, що була призупинена співпраця у безпековій сфері чи діалог на високому рівні, – усі вони просто неправдиві», - сказала Науерт. 

Речник американського зовнішньополітичного відомств підкреслила, що Польща була й залишається близьким союзником США в НАТО. «Цей факт не змінився», - зазначила вона. 

Читайте також: США наклали “негласні санкції” на Польщу - ЗМІ

Разом з тим Науерт наголосила, що сторони мають розбіжності у поглядах щодо цього закону. «Ми чітко висловили своє занепокоєння цим законом, про що йшлося у відповідній заяві держсекретаря Тіллерсона та в інформації, яку ми поширювали через наше представництво в Європі», - нагадала речник. 

Науерт висловила сподівання на «можливість повного та відвертого діалогу» щодо закону. «Ми будемо заохочувати уряд уважно прислухатися до нашої позиції, про яку заявили дуже чітко», - підсумувала  вона. 

Як повідомляв Укрінформ, раніше польське видання Onet.pl написало про те, що Вашингтон запровадив негласні санкції на Варшаву до того часу, поки Польща не змінить скандальний закон про Інститут національної пам’яті (ІНП) Польщі. У якості джерела вказувалася довідка польського посольства у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-