Німецький футбольний клуб рекламує «Північний потік-2» - ЗМІ

Німецький футбольний клуб рекламує «Північний потік-2» - ЗМІ

Укрінформ
Відомий німецький футбольний клуб «Шальке» в ході матчу бундесліги проти «Херта», що пройшов напередодні, демонстрував повному стадіону вболівальників і телеглядачам рекламу російського газопроводу «Північний потік-2».

Своє обурення з цього приводу висловлюють автори німецького таблоїду Bild.

«Чистий цинізм, оскільки всього за два дні до цього материнська компанія - «Газпром» - показала, наскільки небезпечні альтернативні маршрути російського газу для енергопостачання деяких частин Європи», - пишуть Юлін Репке і Петер Венцель.

Клуб не бачить жодних проблем, оскільки «зобов'язання «Газпрому» перед «Шальке» залишаються абсолютно незмінними», а ця компанія «надає велике значення і підтримує важливий проект енергопостачання». В суботу було представлене гасло: «Безпечна енергія для Європи». Реклама газопроводу з'являється з подачі головного спонсора ФК Шальке на матчах вже в четвертий раз.

Читайте також: «Північним потоком - 2» росіяни планують душити окремі країни Європи

Автори статті нагадують, що проти проекту виступають не лише деякі країни ЄС на чолі з Польщею, але й окремі німецькі політики. Видання наводить слова депутата Бундестагу Клаудії Мюллер, яка засудила і проект, і подібну рекламу, яка «тільки сліпого не змусить побачити політичний аспект проекту, особливо на тлі ескалації газової суперечки між Україною і Росією». За її словами, «агресивна реклама і лобіювання, особливо в останні кілька тижнів, які демонструє Nordstream AG як довга рука «Газпрому», показує, наскільки Путін був зацікавлений у цьому проекті», однак, це не має ніякого відношення до спортивного поведінки.

У статті наголошується, що в Німеччині не вистачає всього одного дозвільного документа, щоб почати будівництво газопроводу. Це при тому, що запущений в експлуатацію «Північний потік-1» у 2016 і 2017 роках був завантажений на 80 і 93 відсотки відповідно. Але, незважаючи на це, уряд і в першу чергу міністр закордонних справ Зігмар Габріель прагнуть реалізувати проект як можна швидше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-