У Швейцарії планують посилити законодавство про володіння зброєю

У Швейцарії планують посилити законодавство про володіння зброєю

Укрінформ
Швейцарський уряд направив до парламенту пропозиції, які передбачають посилення законодавства про володіння зброєю відповідно до директиви Євросоюзу.

Про це повідомляє Swissinfo

"Пропозиції (уряду - ред.) в цілому схожі на директиву Європейського Союзу, яка спрямована на посилення законів про обіг зброї до кінця 2019 року, але ці пропозиції включають кілька поступок", - йдеться у повідомленні.

Директива ЄС спрямована на ускладнення процедури отримання дозволу на зброю, яка може спричинити велику кількість смертей, як, наприклад, деяка напівавтоматична зброя.

Проте швейцарський уряд все ж таки передбачив кілька поступок. Одна з них стосується зброї для військової служби, яку можна буде залишати вдома після закінчення служби і використовувати в спортивних змаганнях.

Читайте також: У штаті Флорида заборона на гвинтівку AR-15 протримався 15 хвилин

Як зазначається, Швейцарія не є членом Європейського Союзу, але є членом Шенгенської угоди, яка дозволяє вільне пересування між країнами-членами. Тому Швейцарія також повинна реформувати своє законодавство, щоб уникнути ризику втратити членство в Шенгенській угоді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-