НАТО: погрози Путіна завдати ударів по союзниках є неприйнятними

НАТО: погрози Путіна завдати ударів по союзниках є неприйнятними

Укрінформ
Заяви президента РФ Володимира Путіна про можливість завдання військових ударів по країнах-членах НАТО є неприйнятними та шкодять відносинам.

Про це заявила речниця НАТО Оана Лунгеску, повідомляє Reuters.

«Російські заяви із погрозами завдати ударів по союзниках є неприйнятними та контрпродуктивними», - сказала Лунгеску.

Вона наголосила, що Північноатлантичний альянс не прагне нової Холодної війни або гонки озброєнь. «Усі союзники підтримують угоди про контроль озброєнь, що розбудовують довіру та впевненість і підуть на користь усім», - наголосила речниця.

Лунгеску звернула окрему увагу на систему протиповітряної оборони НАТО, яка викликає особливе занепокоєння Москви. «Як ми неодноразово чітко заявляли, система ПРО НАТО не розроблена і не направлена проти Росії. Вона захищає від ракетного удару з-за меж євроатлантичної зони», - зауважила вона.

Читайте також: Берлін хоче у рамках НАТО розробити адекватну відповідь на погрози Путіна

За її словами, щодо Росії НАТО дотримується різностороннього підходу: потужне стримування й оборона разом із змістовним діалогом. «Ми рішуче налаштовані досягти результатів в обох підходах», - підсумувала Лунгеску.

Як повідомлялося, цього тижня у зверненні до Федеральних зборів РФ Володимир Путін заявив про успішне завершення розробки новітньої зброї та пообіцяв рішуче реагувати на напади на союзників, при цьому не уточнивши, кого саме він вважає своїми союзниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-