Німецькі екологи подали позов проти будівництва

Німецькі екологи подали позов проти будівництва "Північного потоку-2"

Укрінформ
Екологічне об'єднання Nabu оскаржило дозвіл на будівництво та експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" у Німеччині, який компанія Nord Stream 2 отримала раніше в цьому році.

Як повідомляє DW, екологи подали позов до Вищого адміністративного суду землі Мекленбург - Передня Померанія проти рішення гірничого управління німецького міста Штральзунд дозволити будівництво трубопроводу в територіальних водах ФРН. Тим самим Nabu намагається відвернути заплановане на травень початок будівельних робіт.

"Ми бачимо кричущі порушення в методах дослідження і сумніваємося, що газопровід не викличе серйозних наслідків для морського середовища", - пояснив експерт Nabu Кім Детлофф.

У Nabu також сумніваються, що проект задовольняє вимогам незалежної процедури видачі дозволу, оскільки значна частина даних моніторингу щодо можливого впливу на довкілля була відсутня. Об'єднання вказує на те, що в територіальних водах Німеччини трубопровід повністю проходитиме через морські природоохоронні зони. Це становить небезпеку для життя багатьох морських тварин. Позов Nabu підтримує і німецьке відділення Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

У компанії Nord Stream 2, яка займається будівництвом газопроводу, заявили, що позов не загрожує реалізації проекту.

Читайте також: Шимків розраховує, що на саміті G7 обговорять еконебезпеку "Північного потоку-2"

Наприкінці січня компанія Nord Stream 2 отримала дозвіл гірничого управління німецького міста Штральзунд на будівництво та експлуатацію "Північного потоку-2". Відомство погоджувало плани будівництва 55-кілометрового ділянки газопроводу відповідно до закону про енергетичну промисловість. У територіальних водах ФРН будівництво буде вестися в районі Любмина поблизу Грайфсвальда.

У березні закінчується термін, коли це рішення можна оскаржити у судовому порядку. У суді підтвердили отримання позову від Nabu.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-