Пхеньян заперечив свою допомогу Сирії у виготовленні хімічної зброї

Пхеньян заперечив свою допомогу Сирії у виготовленні хімічної зброї

Укрінформ
Режим Північної Кореї поспішив спростувати звинувачення, озвучені в ООН, що Пхеньян допомагав режиму Асада в Сирії  виготовляти хімічну зброю всупереч міжнародним заборонам.

Про це повідомив у четвер Reuters із посиланням на північнокорейські державні ЗМІ.

"Північна Корея заперечила повідомлення про те, що взаємодіяла із Сирією в питаннях хімічної зброї, назвавши це фабрикацією фактів з боку Сполучених Штатів з метою тиску на країну", - йдеться в повідомленні із посиланням на підконтрольні режиму медіа КНДР.

Читайте також: Експерти ООН викрили зв'язок між КНДР і хімічною зброєю в Сирії

Зокрема, державне інформаційне агентство KCNA процитувала речника науково-дослідного інституту американських досліджень при МЗС у Пхеньяні, назвавши аргументи США "безглуздими".

"Ми неодноразово чітко заявляли, що наша республіка не розробляє, не виготовляє і не зосереджує у себе хімічну зброю, ми самі виступаємо проти хімічної зброї", - заявив північнокорейський офіційний представник.

Читайте також: Штати обіцяють "максимальний тиск" на Пхеньян

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня експерти ООН оприлюднили інформацію щодо взаємодії КНДР та сирійського режиму у виготовленні хімічної зброї в Сирії.

Зокрема, за останні шість місяців були перехоплені дві партії поставок з Північної Кореї. Згідно з доповіддю ООН, вони включали, в тому числі, спеціальні кислотостійкі плитки, клапани й термометри.

Крім того, в Сирії були помічені фахівці з ракетобудування з Північної Кореї, які працювали на виробництві з виготовлення хімічної зброї та засобів доставки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-