Німецький економіст: Найцікавіше питання - за яких умов працюватиме Nord Stream 2

Німецький економіст: Найцікавіше питання - за яких умов працюватиме Nord Stream 2

Укрінформ
Виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Міхаель Гармс вважає, що основне питання не в тому, буде чи ні побудований газопровід Nord Stream 2, а в тому, як він експлуатуватиметься.

Про це він сказав в четвер у Берліні, де журналістам були презентовані результати чергового опитування комітету на тему ділового клімату в Росії у 2018 році, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Основне питання, мені здається, не в будівництві, а в подальшому регулюванні. Якщо Єврокомісія зможе затвердити власне регулювання, так званий Третій енергопакет, і для цього газопроводу, це, звичайно, ускладнить його роботу. Тож, найцікавіше питання - за яких умов цей газопровід потім працюватиме", - сказав Гармс.

При цьому він висловив переконання, що газопровід буде побудований. Гармс нагадав, що у Німеччині дозволи отримані, зараз там чекають дозволу в Швеції і Фінляндії. Данія ухвалила спеціальний закон, але навіть якщо ця країна не дозволить прокласти газопровід по своїй території, є обхідний маршрут, наголосив представник Східного комітету.

Читайте також: ЗМІ дізналися, у скільки обійдеться Німеччині "Північний потік-2"

Раніше в інтерв'ю Укрінформу Гармс заявляв, що німецька сторона вважає "Північний потік-2" "дуже правильним проектом і корисним не лише для Німеччини, але й для енергетичної безпеки усього Європейського Союзу". Однак, визнавав він, "думки тут можуть бути різні". Водночас він наголошував, що наміри російської сторони після здійснення "Північного потоку" закрити транзитний маршрут територією України абсолютно не відповідають позиції німецької сторони, яка вважає енергетичну безпеку України дуже важливою темою, яку обов'язково потрібно враховувати у переговорах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-