ЗМІ дізналися, у скільки обійдеться Німеччині

ЗМІ дізналися, у скільки обійдеться Німеччині "Північний потік-2"

Укрінформ
Газопровід "Північний потік-2" збільшить фінансове навантаження на споживачів в Німеччині.

Про це пише німецьке видання Spiegel з посиланням на урядові документи, наявні в його розпорядженні.

«Запланований газопровід Nord Stream-2 призведе до збільшення витрат в Німеччині... Федеративна республіка повинна буде вкласти майже 2,7 млрд євро в будівництво відгалуження газопроводу, який буде розподіляти російський газ по Німеччині і далі до Чехії», - йдеться в статті.

Частину цієї вартості ляже на плечі кінцевих користувачів, тобто німецьких споживачів, хоча витрати спочатку повинні будуть взяти на себе оптовики, які будуть використовувати новий трубопровід, зазначає автор.

Він нагадує, що Nord Stream-2 повинен збільшити поставки газу з Росії в ЄС. Новий трубопровід з річною пропускною здатністю в 55 млрд кубометрів будується російським "Газпромом" і кількома європейськими компаніями. Видання зазначає, що лише близько п'ятої частини газу, ймовірно, буде залишатися на німецькому ринку.

Федеральне агентство з мереж, яке здійснює нагляд за будівництвом інфраструктури, цю інформацію не коментує.

Як раніше повідомляв Укрінформ, проект викликає запеклі суперечки в ЄС. Найбільшими її критиками є східно-європейські країни, Німеччина активно лобіює проект. В кінці січня північна німецька земля Мекленбург-Передня Померанія дала свою згоду на будівництво ділянки спірного газопроводу по дну Балтійського моря. В середині грудня минулого року Гірське управління Штральзунда вже дало частковий дозвіл на будівництво траси в Балтійському морі на ділянці континентального шельфу Німеччини. Для остаточного дозволу на будівництво з боку ФРН необхідно ще згоду Федерального відомства морського судноплавства і гідрографії, а також ще чотирьох федеральних земель, на території яких можливо  пройде цей газопровід.

Читайте також: Данія ще не вирішила, чи продовжувати Nord Stream-2

«Газпром», проектом якого є «Північний потік-2», заявив про намір розпочати будівництво вже навесні 2018 року. Згідно з планами, до кінця 2019 року перший російський газ може піти по трубопроводу в Німеччину. Трубопровідна система Nord Stream-2 складається з двох паралельних секцій трубопроводу діаметром 1,2 метра, пропускною здатністю близько 27,5 млрд кубометрів в рік кожна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-