Родичі жертв МН17 вимагають вибачень у депутата з Нідерландів за значок дружби з РФ

Родичі жертв МН17 вимагають вибачень у депутата з Нідерландів за значок дружби з РФ

Укрінформ
Родичі жертв авіакатастрофи рейсу MH17 вимагають, щоб лідер нідерландської ультраправої "Партії свободи" Геерт Вілдерс вибачився за те, що носив значок російсько-нідерландської дружби під час візиту до Москви.

Про це повідомляє телерадіокомпанія RTL.

"Фундація родичів жертв катастрофи MH17 засуджує дії пана Вілдерса. Російська Федерація причетна до вбивства 298 людей. Наголошувати на дружбі з РФ для депутата є неприйнятним. Треба дати Міжнародній слідчій групі змогу робити свою роботу без таких інтервенцій. Вибачення родичам (загиблих - ред.) є доречними", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає RTL, сьогодні вночі Геерт Вілдерс опублікував у Twitter фото значка з російським і нідерландським прапорами разом із текстом.

"Я це тут ношу з гордістю. Значок російсько-нідерландської дружби", - написав він.

Читайте також: У США родичі жертв МН17 виграли суд проти Гіркіна - ЗМІ

Нагадаємо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 в Донецькій області. Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Розслідування показало, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, яка застосовується у зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установка була доправлена з Росії і запущена з території, яку на той час контролювали бойовики "ДНР". Фрагменти ракети серії "Бук" були виявлені як під час розтину тіл членів екіпажу, так і в одному з віконних отворів кабіни літака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-