У США родичі жертв МН17 виграли суд проти Гіркіна - ЗМІ

У США родичі жертв МН17 виграли суд проти Гіркіна - ЗМІ

Укрінформ
Родичі жертв катастрофи літака рейсу MH17 виграли суд проти російського бойовика Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

Відповідні документи Окружного суду США по Північному окрузі штату Іллінойс отримала нідерландська телепрограма ZEMBLA, повідомляє "Громадське".

"Родичі 25 жертв катастрофи MH17 звернулися до суду з вимогою компенсації. Провадження відкрили проти Ігоря Гіркіна, який на той момент був командиром бойовиків і так званим "міністром оборони ДНР". Згідно з рішенням суду, сумарна компенсація родичам жертв трагедії повинна скласти 400 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

"За кожну жертву треба виплатити 10 млн (дол.) компенсації та 10 млн (дол.)штрафу", - повідомив адвокат родичів Флойд Віснер.

Читайте також: Міжнародна слідча група шукатиме в Україні додаткові докази в справі MH17

Водночас він наголосив, що вирок суду є більш важливим з точки зори привернення уваги до справи на міжнародному рівні, адже вартість майна причетних до катастрофи може бути недостатньою для виплати цієї компенсації.

Крім того, повідомляється, що сам Гіркін не з'явився на засідання суду, за зареєстрованою у Москві адресою його також не знайшли. Адвокати родичів жертв катастрофи заявили про намір просити про арешт його майна.

Як відомо, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс Амстердам - Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Комісія Ради безпеки Нідерландів, яка займалася розслідуванням причин катастрофи лайнера, 13 жовтня 2015 року опублікувала доповідь, в якій говориться, що літак був збитий ракетою класу земля-повітря, випущеною із ЗРК «Бук».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-