Міжнародна слідча група шукатиме в Україні додаткові докази в справі MH17

Міжнародна слідча група шукатиме в Україні додаткові докази в справі MH17

Ексклюзив
Укрінформ
Міжнародна слідча група проведе низку слідчих дій на території України, які спрямовані на встановлення додаткових доказів вини певних осіб до збиття Боїнга MH17.

Про це зазначив у коментарі Укрінформу заступник генпрокурора Євген Єнін.

"На сьогоднішній день практично завершені слідчі дії на території України. Тим не менше, на прохання наших нідерландських колег ми плануємо вжити додаткових заходів, спрямованих на те, щоб знайти докази, які потрібні для належного забезпечення обвинувачення по цій справі в суді Нідерландів", - сказав він.

Єнін також розповів, що за десять днів у Генпрокуратурі України відбудеться зустріч з делегацією з Генпрокуратури Нідерландів, під час якої сторони обговорять плани Міжнародної слідчої групи у справі Боїнга MH17 на найближчу перспективу. 

Читайте також: МН17: усім 120 підозрюваним запропонують добровільно постати перед судом

Як повідомлялося, Нідерланди у вівторок, 2 січня, оприлюднять імена причетних до збиття малайзійського Боїнга, збитого над Донеччиною.

У Генпрокуратурі знаходиться польовий офіс Міжнародної спільної слідчої групи, де українські, австрійські і нідерландські правоохоронці  займаються розслідуванням кримінальної справи за фактом збиття літака.

Раніше перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук в інтерв'ю Укрінформу повідомив, що Міжнародна слідча група у 2018 році направить обвинувальні акти до суду Нідерландів відносно причетних до збиття Боїнга MН17

Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 в Донецькій області. Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Розслідування показало, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, яка застосовується у зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установка була доправлена з Росії і запущена з території, яку на той час контролювали бойовики "ДНР". Фрагменти ракети серії "Бук" були виявлені як під час розтину тіл членів екіпажу, так і в одному з віконних отворів кабіни літака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-