Міжнародна слідча група встановила 120 причетних до справи МН17 - Сторожук

Міжнародна слідча група встановила 120 причетних до справи МН17 - Сторожук

Укрінформ
Представники Міжнародної слідчої групи встановила 120 осіб, які  причетні до катастрофи літака рейсу МН17 у липні 2014 року.

Про це повідомив у інтерв`ю Укрінформу перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук.

"За результатами слідства ми встановили 120 осіб, які фігурують у справі  збиття Боїнга", - сказав він.

Сторожук розповів, що представники Міжнародної слідчої групи планують провести досить цікаві операції під час винесення підозр.

"Вони неймовірно складні,  до їх виконання залучатимуться абсолютно всі правоохоронні органи п'яти країн - учасників Міжнародної спільної слідчої групи. Ми прагнемо не просто винести декларацію про причетність до цієї трагедії високопосадовців Російської Федерації. Ми хочемо,  щоб реальні люди понесли реальне покарання і були представлені в суді", - зазначив посадовець.

На запитання як правоохоронці планують доправити підозрюваних до суду Сторожук відповів, що не може про це розповісти, оскільки "нас читатимуть росіяни".

Він також повідомив, що правоохоронці п`яти країн готові передавати до суду обвинувальні акти у справі літака рейсу МН17.

"Ми готові вручати підозри і передавати матеріали до суду. Чому ми цього ще не зробили? На сьогодні визначається судова юрисдикція у цій справі. Концептуально це може бути суд Нідерландів. Але існують правові колізії як у нашому законодавстві, так і в законодавстві Нідерландів стосовно видачі підозрюваних для засудження. Для України було б краще, щоб слухання відбувалися в рамках міжнародного трибуналу або в національному суді Нідерландів. Це знівелює можливість Російської Федерації звинувачувати нас у ангажованості суду в цій справі", - говорить Сторожук. 

Як відомо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 в Донецькій області. Загинули 298 осіб, що перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Розслідування показало, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, яка застосовується у зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установка була доправлена з Росії і запущена з території, яку на той час контролювали бойовики "ДНР". Фрагменти ракети серії "Бук" були виявлені як під час розтину тіл членів екіпажу, так і в одному з віконних отворів кабіни літака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-