Катастрофа МН17: підозрюваним запропонують добровільно постати перед судом

Катастрофа МН17: підозрюваним запропонують добровільно постати перед судом

Ексклюзив
Укрінформ
Підозрюваним у причетності до катастрофи Боїнга МН17 запропонують добровільно постати перед судом Нідерландів.

Про це сказав у коментарі Укрінформу заступник генпрокурора Євген Єнін.

"Підозрюваним у причетності до катастрофи літака буде запропоновано у добровільному порядку постати перед голландським судом", - сказав він.

Єнін зазначив, що після офіційного повідомлення про підозру винним у збитті літака у  Міжнародної слідчої групи буде ще певний час для завершення досудового слідства і передачі до суду обвинувальних актів відносно підозрюваних.

Кримінальні справи відносно громадян України будуть слухатися у суді Нідерландів за спеціальною процедурою, яка прописана у двосторонній міждержавній угоді.

"Тобто особа перебуватиме на території України, а свідчення будуть даватися голландському суду з використанням сучасних інформаційних технологій", - пояснив Єнін.

Читайте також: Сторожук сказав, коли до суду направлять обвинувальні акти у справі МН17

Як повідомлялося, літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 в Донецькій області. Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Розслідування показало, що Боїнг був збитий ракетою серії 9М38, яка застосовується у зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установка була доправлена з Росії і запущена з території, яку на той час контролювали бойовики "ДНР". Фрагменти ракети серії "Бук" були виявлені як під час розтину тіл членів екіпажу, так і в одному з віконних отворів кабіни літака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-