Генсек ООН закликає зупинити

Генсек ООН закликає зупинити "пекло" у Східній Гуті

Укрінформ
Генсекретар ООН Антоніу Гутерреш в понеділок закликав протиборчі сторони реалізувати рішення про 30-денне припинення вогню в Сирії відповідно до заклику великих держав.

Про це повідомляє Reuters.

"Східна Гута не може чекати, настав час зупинити це пекло на землі", - сказав Гутерреш на Раді ООН з прав людини, яка розпочала свою основну чотиритижневу щорічну сесію в Женеві.

За його словами, установи ООН готові надати гуманітарну допомогу та евакуювати серйозно поранених з анклаву повстанців поблизу Дамаска - Східної Гути, де в облозі живуть 400 тисяч осіб.

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн повідомив, що повітряні удари по Східній Гуті в понеділок вранці все ще тривали.

Раніше пролунала заява про те, що країни «астанинського формату», які мають вплив на ситуацію в Сирії, зокрема Росія, Іран та Туреччина, мають докласти зусиль для реалізації положень прийнятої Радбезом ООН резолюції щодо Сирії. Про це йшлося в комюніке, розповсюдженому Міністерством закордонних справ Франції, щодо результатів телефонної розмови президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера ФРН Ангели Меркель та президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також: Росія використала Сирію для коригування своєї держпрограми озброєння

Як повідомлялось, у суботу, 24 лютого, Рада Безпеки ООН одностайно підтримала за резолюцію, що передбачає 30-денне припинення вогню в Сирії та доправлення гуманітарної допомоги і евакуацію мирного населення, зокрема, зі Східної Гути.

Як заявили в Центрі моніторингу, за останній тиждень жертвами бомбардувань стали близько 500 мирних жителів, включаючи 121 дитину.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-