Меркель і Макрон: Росія, Іран та Туреччина мають вплинути на ситуацію в Сирії

Меркель і Макрон: Росія, Іран та Туреччина мають вплинути на ситуацію в Сирії

Укрінформ
Країни «астанинського формату», які мають вплив на ситуацію в Сирії, зокрема Росія, Іран та Туреччина, мають докласти зусиль для реалізації положень прийнятої Радбезом ООН резолюції щодо Сирії.

Про це йдеться в комюніке, розповсюдженому Міністерством закордонних справ Франції, щодо результатів телефонної розмови президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера ФРН Ангели Меркель та президента РФ Володимира Путіна.

«Усі, хто впливає на ситуацію (в Сирії – ред.), повинні сприяти реалізації (резолюції Радбезу ООН – ред.), особливо країни «астанинського» формату - Росії, Іран та Туреччина», - йдеться в документі.

Офіційні Париж та Берлін також закликали Кремль здійснювати максимальний тиск на сирійський режим, щоб негайно зупинити хаотичні бомбардування, забезпечити дотримання положень резолюції ООН, без затримки налагодити надійний механізм моніторингу ситуації.

Читайте також: Радбез ООН проголосував резолюцію щодо Сирії

Макрон наголосив на тому, що Франція буде постійно відслідковувати, аби було досягнуто швидкого прогресу і налагоджено надання гуманітарної допомоги цивільному населенню.

«Припинення військових дій має об'єднати міжнародне співтовариство навколо політично виправданого рішення в рамках Женевського процесу», - наголосили в ході розмови Макрон та Меркель.

Також у МЗС Франції повідомили, що в контексті ситуації в Сирії, 27 лютого міністр закордонних справ Жан-Ів Ле Дріан відвідає Москву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-