Радбез ООН сьогодні проголосує за припинення бойових дій у Сирії, що блокує Росія

Радбез ООН сьогодні проголосує за припинення бойових дій у Сирії, що блокує Росія

Укрінформ
Голосування в Раді безпеки ООН за проектом резолюції, спрямованої на припинення бойових дій у Східній Гуті та інших містах Сирії, розпочнеться в суботу, 24 лютого.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на представника Кувейту в ООН Мансура Аяда Аль-Отайбі.

"Проект резолюції, спрямований на припинення масового знищення в районі східної Гути та інших місцях в Сирії, буде поставлений на голосування 15 членів Ради о 17:00 (19:00 за київським часом - ред.) у суботу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Рада Безпеки ООН під час спеціального засідання в четвер, 22 лютого, не змогла ухвалити проект резолюції щодо Сирії, що передбачає 30-денне припинення вогню та доправлення гуманітарної допомоги і евакуацію мирного населення, зокрема, зі Східної Гути. Ухваленню документа перешкодила Росія. Постпред РФ в РБ ООН Василь Небензя дав зрозуміти, що не проголосує за цей проект, внесений Швецією і Кувейтом, і запропонував внести в документ низку змін.

"Неймовірно, що Росія затримує голосування з питання про припинення вогню, що дає можливість гуманітарного доступу до Сирії", - заявила в четвер представник США в ООН Ніккі Гейлі.

Читайте також: Росія перекинула до Сирії ще два винищувачі Су-57 - ЗМІ

За словами кувейтського представника в ООН, "наразі консенсусу немає, але дипломати близькі до того, щоб залагодити розбіжності".

Східна Гута є останнім анклавом неподалік сирійської столиці, що перебуває під контролем повстанців, серед яких переважає ісламістська група "Джебхат ан-Нусра". Район оточено з усіх боків військами Башара Асада та підрозділами його союзників. Від авіаударів та обстрілів у Східній Гуті за останні п'ять днів, за даними спостерігачів, загинуло вже понад 400 цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-