Штати планують запровадити

Штати планують запровадити "найбільші санкції" проти КНДР - Reuters

Укрінформ
США планують оголосити про запровадження більш жорсткого пакету санкцій проти Північної Кореї для посилення тиску на країну через її ядерну програму та випробування ракет.

Про це на умовах анонімності зазначив високопосадовець адміністрації США, повідомляє Reuters 

"Це буде найбільшим пакетом нових санкцій проти режиму у Північній Кореї", - сказав він. 

Суворіші санкції можуть негативно вплинути на потепління між двома країнами корейського півострова та їх підготовку до створення сприятливих умов для зустрічі між лідером КДНР Кім Чен Ином та президентом Південної Кореї Мун Чже Іном. 

Зазначається, що нові санкції будуть анонсовані під час візиту доньки американського президента Дональда Трампа - Іванки до Південної Кореї на вечерю з президентом країни та на завершальну церемонію зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані. 

Її візит збігається із приїздом чиновника з КНДР, Кім Йонг Чолом, проти якого запроваджені санкції. Його звинувачують у затопленні південнокорейського військового корабля в 2010 році, унаслідок чого загинуло 46 матросів. Чиновник також зустрінеться з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном.

Читайте також: Віце-президент США обіцяє продовжувати тиск на КНДР

Як повідомлялося раніше, минулого року КНДР провела десятки випробувань ракет і шосте та найбільше ядерне тестування всупереч санкціям ООН. Поінформовано, що минуло вже більше двох місяців з моменту останнього випробування ракет в КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-