У Литві на рік відключили канал РТР-Планета

У Литві на рік відключили канал РТР-Планета

Укрінформ
У середу Литовська комісія з питань радіо і телебачення (ЛКРТБ) зобов'язала ретранслюючі компанії на рік обмежити показ у Литві передач російського телеканалу РТР-Планета.

Про це повідомляє Delfi.

Литовська комісія з питань радіо і телебачення обгрунтувала рішення про обмеження показу програм РТР-Планета на рік тим, що за останній рік в її програмах "встановлено три випадки, коли були зафіксовані порушення у зв'язку з підбурюванням до війни і ненависті. Комісія стверджує, що в показаній у березні минулого року передачі каналу РТР-Планета лунали погрози на адресу США, заклики відновити СРСР з усіма колишніми територіями. В іншій передачі в травні лунали погрози окупувати країни Балтії".

Ретрансляція зареєстрованого у Швеції телеканалу РТР-Планета в Литві за підбурювання до війни і розпалювання ненависті заборонялася вже двічі - в 2015 і в 2016 роках. Обидва рази ретрансляція каналу заборонялася на три місяці через висловлювання депутата Держдуми Росії Володимира Жириновського в програмах каналу. Після цих санкцій комісія як і раніше фіксувала порушення.

Читайте також: Румунія відмовила "рупору Кремля" РТР у ліцензії

Литовські транслюючі компанії в 2015 році також зобов'язали перевести телеканал РТР-Планета в пакет платних програм, проте після сигналів з Єврокомісії, що це може порушувати право Євросоюзу, КЛРТБ відкликала це обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-