Німецьку дипломатію вперше може очолити жінка

Німецьку дипломатію вперше може очолити жінка

Укрінформ
У Німеччині активно обговорюється можливість призначення на посаду нового глави МЗС Катаріни Барлі.

Про це, зокрема, повідомляє телеканал n-tv.

"Уперше Німеччина може отримати міністра закордонних справ – жінку... Все частіше в лавах СДПН (Соціал-демократичної партії Німеччини) чути ім'я Катаріни Барлі", - зазначає телеканал.

Також розглядають кандидатури Міхаеля Рота, держсекретаря у справах Європи МЗС, Нільса Анена, представника у зовнішніх зв'язках парламентської фракції СДПН, Томаса Оппермана, віце-президента Бундестагу і члена Комітету у закордонних справах. Жоден із трьох не має міністерського досвіду на федеральному рівні.

Барлі з літа минулого року очолює Міністерство у справах сім'ї, жінок, громадян похилого віку та молоді. Вона є генеральним секретарем Соціал-демократичної партії. Їй 48 років, за освітою юрист.

Обидва попередніх головних претенденти на цей важливий пост – Зігмар Габріель і Мартін Шульц – зіпсували свою репутацію в партії і не знаходять підтримки, вважають експерти телеканалу.

Читайте також: Наступний глава МЗС Німеччини має більше робити для України - журналіст

Як повідомляв Укрінформ, лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Шульц 7 лютого заявив, що хоче бути міністром закордонних справ, а 9 лютого відмовився від таких намірів, пояснивши своє рішення бажанням "покласти край кадровим дебатам у рамках СДПН". Тим часом колишній голова партії, голова МЗС Габріель звинуватив Шульца і однопартійців у тому, що з ним обійшлися неетично.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-