Наступний глава МЗС Німеччини має більше робити для України - журналіст

Наступний глава МЗС Німеччини має більше робити для України - журналіст

Укрінформ
У боротьбі за владу, за крісла в майбутньому уряді німецькі політики забувають про такі важливі речі, як війна біля порогу ЄС, припиненню якої потрібно приділяти набагато більше уваги, ніж зараз.

Про це в авторському коментарі до інтерв'ю Президента України Петра Порошенка німецькому виданню Bild пише Пауль Ронцхаймер - один із журналістів, які брали інтерв'ю.

"Наступний міністр закордонних справ Німеччини має набагато більше робити для України. Люди, які хочуть нарешті отримати мир, потребують нашої підтримки", - пише Ронцхаймер у короткому дописі під назвою "Забута війна".

Він зазначає, що тема одного з найкривавіших конфліктів, які будь-коли бачила Європа, зайняла в коаліційній угоді у ФРН лише півсторінки.

Виповнюється третя річниця підписання "мирного договору" в Мінську, проте на сході України як і раніше щодня гинуть люди. "А говорять про це вже мало. Це - забута війна, прямо за нашими дверима", - пише журналіст.

Читайте також: В армії Латвії пояснили, навіщо РФ ганяє “Іскандери” вздовж кордонів

За його словами, в цій ситуації Німеччина справляє "жахливе враження": протягом місяців ведуться переговори про нову коаліцію, а міністр закордонних справ веде боротьбу за владу, в якій йдеться тільки про одне - його самого, зауважує Ронцхаймер.

Автор нарікає, що про війну в Україні говорять тепер тільки тоді, коли "псевдо-знавці миру, на зразок Улі Хенеса, вимагають розуміння до політики Путіна".

У полеміку з президентом футбольного клубу "Баварія" Улі Хенесом вступив і сам український Президент. У своєму інтерв'ю він порадив "людям на зразок пана Хенеса одного разу відвідати Україну, причому не лише Київ, а й схід України, тоді вони зрозуміють, що насправді йдеться про єдину річ: Путін має вивести свої війська з України". Таких людей він назвав "просто не інформованими або неймовірно наївними".

Що ж до коаліційної угоди, то Президент України "був дуже радий побачити чіткі формулювання щодо України в тексті".

Не лише для Європи, а й для всього світу важливо, щоб у Німеччині якнайшвидше з'явився уряд, наголосив український лідер. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-