Конгрес незадоволений бюджетом Трампа для американської дипломатії

Конгрес незадоволений бюджетом Трампа для американської дипломатії

Укрінформ
Впливовий конгресмен-республіканець Ед Ройс розкритикував бюджетну пропозицію Дональда Трампа на 2019 фінансовий рік в частині виділення коштів Держдепартаменту США й агентству USAID, пообіцявши боротьбу Конгресу за збільшення цих статей.

Про це йдеться в заяві члена Конгресу США, оприлюдненій ним у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Потужна двопартійна коаліція в Конгресі вже докладала зусиль (минулого року – ред.), щоб припинити значні скорочення фінансування Держдепартаменту США й Агентства міжнародного розвитку (USAID), що могло підірвати нашу національну безпеку. Цього року ми будемо діяти так само", - наголошується в заяві американського конгресмена.

Читайте також: Трамп презентував стратегію реформ інфраструктури США на $1,5 трлн

Ройс підкреслив, що дипломатія "допомагає зберегти Америку сильною" без застосування збройних сил.

"Перед нашою країною стоять нагальні загрози від Північної Кореї й Ірану до терористів по всьому світу. Програми, що мають життєво важливе значення для нашого національного інтересу, повинні бути пріоритетними", - зауважив законодавець.

Читайте також: Бюджет Трампа включає програми дослідження Місяця й Марса

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президент США подав до Конгресу бюджетну пропозицію на 2019 фінансовий рік. Документ визначає фінансування Державного департаменту та USAID наступного року в сумі $39,3 млрд доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-