Бюджет Трампа включає програми дослідження Місяця й Марса

Бюджет Трампа включає програми дослідження Місяця й Марса

Укрінформ
Бюджетна пропозиція президента США Дональда Трампа Конгресу на 2019 фінансовий рік, оприлюднена Білим домом, передбачає виділення мільярдних платежів на розробки програм польотів до Місяця, Марса та інших місій у космосі.

Про це йдеться в тексті 160-сторінкового документа, оприлюдненого в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Бюджет підтримує інноваційну та стабільну програму досліджень разом з комерційними й міжнародними партнерами для того, щоб забезпечити повернення людей на Місяць з перспективами довготривалих досліджень та освоєння з подальшими місіями людей на Марс та на інших напрямах", - зазначається в документі.

Читайте також: Трамп презентував стратегію реформ інфраструктури США на $1,5 трлн

Пропозиція забезпечує $2,2 млрд на планетарні дослідження й надає підтримку конкурентним науковим місіям, у тому числі щодо запуску наступного марсоходу. Крім того, передбачається фінансування в розмірі $50 млн для вивчення можливостей отримання геологічних зразків з Марса, "що вже давно є одним із найбільш пріоритетних наукових цілей та ключем до майбутнього вивчення Марса".

Читайте також: Астрономи назвали дату зближення Tesla з Марсом

Крім того зазначається, що в бюджеті передбачено фінансування на програму захисту планети в розмірі $150 млн, що допоможе захистити Землю від потенційно небезпечних астероїдів.

Читайте також: Трамп запросив у Конгресу США рекордні $716 мільярдів на оборону

Загалом же, бюджетна пропозиція президента передбачає виділення NASA $19,6 млрд наступного року, що більше на $500 млн ніж у 2018-му фінансовому році, однак менше на $61 ніж у 2017-му. Крім того, бюджет пропонує скоротити пряме державне фінансування Уряду США на МКС до 2025 року та передбачає виділення $150 для заохочення комерційної складової у можливостях NASA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-