Трамп презентував стратегію реформ інфраструктури США на $1,5 трлн

Трамп презентував стратегію реформ інфраструктури США на $1,5 трлн

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп офіційно презентував анонсовану раніше ініціативу щодо масштабної інфраструктурної реформи, яка передбачає залучення $1,5 трлн інвестицій протягом наступних 10-ти років.

Документ вмістив загальну стратегію, описану на 55 сторінках, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Для того, щоб допомогти всім американцям побудувати краще майбутнє, я прошу швидких дій Конгресу щодо інфраструктурного проекту який стимулюватиме принаймні $1,5 трлн на нові інвестиції протягом наступних десяти років; скоротить процес схвалення проектів до двох років та менше; вирішить нерозв'язані проблеми сільської інфраструктури; покращить можливості державної та місцевої владі та навчить гарним навикам американську робочу силу майбутнього", - зазначається в документі.

Читайте також: Трамп запросив у Конгресу США рекордні $716 мільярдів на оборону

При цьому йдеться, що глава Білого дому має намір реалізовувати свою ініціативу у взаємодії з офісами губернаторів, мерів, федеральних агентств, державних та місцевих органів влади, Конгресом США, промисловим комплексом і звичайними американцями. Він пояснив, що реформи мають на меті реконструкцію й розбудову доріг, мостів, аеропортів, а також водопроводів, водних ресурсів, енергетичної інфраструктури, мереж сільського сполучення.

Читайте також: У Пентагоні не змогли пояснити, куди пішли понад $800 мільйонів

Трамп зазначив, що цей документ служить лише "дорожньою картою" для Конгресу, щоб прийняти найбільш масштабний інфраструктурний законопроект. На його переконання, запропоновані реформи дозволять збільшити конкурентоспроможність економіки, скоротять витрати на оплату товарів і послуг для звичайних сімей у США.

Читайте також: У США знову стався урядовий "шатдаун"

Крім цього, президент США також запропонував $200 млрд у бюджетному запиті Конгресу на 2019 фінансовий рік. Планується, що частина цих коштів піде на програми стимулювання місцевих органів влади, які також інвестуватимуть у реалізацію інфраструктурних проектів у Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-