Адвокати Трампа бояться, що його звинуватять у фальшивих свідченнях

Адвокати Трампа бояться, що його звинуватять у фальшивих свідченнях

Укрінформ
Особисті адвокати президента Трампа намагаються відмовити його від співбесіди зі спецпрокурором Робертом Мюллером, оскільки мають занепокоєння, що президента можуть зловити на неправдивих свідченнях та висунути офіційні звинувачення.

Про це повідомило ввечері понеділка американське центральне видання The New York Times із посилання на одразу чотири джерела.

"Його адвокати стурбовані тим, що президенту, який уже мав досвід висловлення неправдивих заяв, що суперечили навіть йому самому, може бути звинувачений у брехні слідству", - йдеться в публікації.

Читайте також: Сенатор-демократ закидає Трампу створення "конституційної кризи" в США

Тим часом, позиція адвокатів суперечить висловлюванням самого Трампа, який публічно заявив, що хоче поспілкуватися з Мюллером в рамках розслідування зв'язків його кампанії з російським урядом.

Читайте також: Трамп готовий під присягою свідчити у справі про втручання Росії у вибори в США

Водночас, відмова Трампа від уже підтвердженої публічно офіційної зустрічі зі спецпрокурором може мати політичні наслідки, пише видання. У цьому випадку було би справедливо звинуватити президента в тому, що він приховує щось від слідства. Судова тяганина, що виникне внаслідок цього, може вплинути на зниження рейтингів республіканців на осінніх виборах до Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-