Франція готує закон проти фейкових новин

Франція готує закон проти фейкових новин

Укрінформ
У березні уряд Франції представить проект закону, який має на меті боротьбу з фейковими новинами, зокрема передбачатиме судову процедуру для блокування фейкових новин, нові вимоги до медіа-платформ, захист від ризику приватної цензури.

Про це міністр культури Франції Франсуаза Ніссен розповіла в інтерв’ю виданню Journal du dimanche ce dimanche.«Заходи, над якими ми будемо працювати віднині до березня, полягають у створенні закону про «довіру до інформації», що дозволить нам діяти дуже швидко, коли фальшива новина стає вірусною, особливо в період виборів», - сказав Ніссен.

За її словами, новий закон визначатиме нові обов'язки для різних медіа-платформ, яким «доведеться співпрацювати з державою та дотримуватися прозорості щодо спонсорованого контенту».

«Буде запроваджено судову процедуру, яка дозволить швидко блокувати розповсюдження фальшивих новин, коли це буде очевидним», - повідомила міністр.

Також новий закон «захистить від ризику приватної цензури, якщо ЗМІ діятимуть відповідно до власних правил».

На запитання, чи обмежуватиме закон свободу преси, міністр відповіла, що навпаки, оскільки коли правдива інформація нівелюється фейковою, то вона не може вільно розповсюджуватися.

«Неправдиві новини є серйозною та неабиякою загрозою для демократії», - наголосила Ніссен.

Читайте також: Дискусія у Давосі: фейкові новини становлять реальну загрозу

У разі порушення вимог нового законодавства щодо порушників будуть застосовуватися санкції. Які саме міністр не уточнила.

Як відомо, на початку року президент Франції Емануель Макрон повідомив, що має намір боротися з фейковими новинами на законодавчому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-