Ішингер розповів, про що йтиметься на Мюнхенській конференції з безпеки

Ішингер розповів, про що йтиметься на Мюнхенській конференції з безпеки

Укрінформ
Гостями Мюнхенській конференції з безпеки в 2018 році стануть близько 600 високопоставлених політиків і відомих громадських діячів.

Імена деяких з них, а також теми, які будуть у центрі уваги, в п'ятницю назвав голова конференції Вольфганг Ішингер.

«У минулому році світ виявився занадто близький до грандіозного конфлікту», - сказав голова MSC Вольфганг Ішингер.

Ескалація риторики окремих осіб, що приймають рішення, за його словами, дуже дезорганізує, чи то на Корейському півострові, в Перській затоці або в Східній Європі. «Лише одне неправильне рішення, прийняте в цій зарядженої ситуації, може швидко спричинити небезпечну ланцюгову реакцію», - зазначив Ішингер, закликавши розвивати діалог і зустрічі між ключовими учасниками.

«Багато глав держав і урядів вже заявили про свою участь. Серед них президент України Петро Порошенко і президент Руанди Поль Кагаме, а також прем'єр-міністр Сполученого Королівства Тереза Мей та її австрійський колега канцлер Себастьян Курц. Очікується, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу і прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді відвідають Мюнхен», - наводить сайт Конференції слова її керівника.

Серед підтверджених учасників генеральні секретарі ООН Антоніу Гутерріш, ОБСЄ Томас Гремінгер, НАТО Єнс Столтенберг, президент Комісії ЄС Жан-Клод Юнкер, верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, глава МВФ Крістін Лагард та інші.

Уряд США буде представлений в Мюнхені міністром оборони генералом Джеймсом Меттісом і радником з національної безпеки Гербертом Макмастером. Делегацію Конгресу США очолять сенатори Джон Маккейн, Шелдон Вайтхаус і Роберт Коркер.

Читайте також: США вводитимуть нові санкції, поки агресор не залишить Україну - посол

Крім того, у заході візьмуть участь міністри закордонних справ і оборони, в тому числі міністри закордонних справ Ірану і Саудівської Аравії, Мохаммад Джавад Зариф і Адель Аль-Джубайр, їх колеги з Росії та Туреччини, Сергій Лавров і Мевлют Чавушоглу; міністри оборони Польщі Маріуш Блащак, Італії - Роберта Пінотті, Іспанії - Марія Долорес де Коспедаль Гарсіа та Австралії - Маріс Пейн.

Відкриє конференцію голова бундесверу Урсула фон дер Ляєн.

У порядку денному MSC 2018 основну увагу буде приділено майбутній ролі Європейського Союзу як глобального актора і його відносин з Росією, а також з Сполученими Штатами. Крім того, буде обговорюватися зростаюча загроза для ліберального міжнародного порядку, численні конфлікти на Близькому Сході - особливо погіршення відносин між державами Перської затоки і політичні події в регіоні Сахеля. Учасники обговорять питання контролю над озброєннями, зокрема ситуацію навколо Північної Кореї.

Ішингер повідомив, що на полях конференції, яка пройде 16-18 лютого, відбудуться понад 100 зустрічей і дискусій. У тому числі планується зустріч в «Нормандському форматі» на рівні глав МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-