США вводитимуть нові санкції, поки агресор не залишить Україну - посол

США вводитимуть нові санкції, поки агресор не залишить Україну - посол

Укрінформ
США вводитимуть нові санкції проти РФ поки вона не виведе свої військові сили з окупованого Донбасу і не відновить територіальну цілісність і суверенітет України.

Про це в ефірі "112 Україна" заявив посол України в США Валерій Чалий.

"Ми вітаємо "кремлівську доповідь" - консолідований крок і законодавчої гілки влади - Конгресу, і виконавчої влади - адміністрації президента США Дональда Трампа з імплементації санкцій. У роз’ясненні міністерства фінансів і Державного департаменту США чітко зазначено, що закон про протидію супротивникам США через санкції, а там є Росія, ухвалений саме через російську агресію проти України та анексію Криму, тому, очевидно, що будуть подальші кроки", - заявив він.

Читайте також: Держдеп США: Після "Кремлівської доповіді" чекайте нових санкцій

На думку посла, подальші конкретні санкції примінять по відношенню осіб як зі згаданого списку, так і з додаткових.

Дипломат зауважив, що зміна підходу буде тільки тоді, коли Росія виведе війська з української території, поверне полонених і затриманих, закриє кордон з допомогою міжнародної місії - тобто, "відбудеться повернення до ситуації, коли суверенітет і територіальна цілісність України буде відновлена. Інакше - не тільки санкції, весь комплекс заходів буде чинити тиск на Росію".

Читайте також: Сенатори розкритикували Трампа за відсутність нових санкцій проти РФ

Раніше повідомлялося, що 31 січня Міністерство фінансів США представило так звану "кремлівську доповідь" - список наближених до президента РФ Володимира Путіна осіб, проти яких можуть бути застосовані санкції. У списку - 210 осіб.

Читайте також: Секретна частина "кремлівської доповіді" містить нові санкції – Мінфін США

Серед них всі члени уряду Росії, співробітники адміністрації Путіна, "інші високопоставлені політичні лідери" і олігархи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-