У Берліні не зовсім розуміють політику Ізраїлю щодо врегулювання

У Берліні не зовсім розуміють політику Ізраїлю щодо врегулювання

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель хотів би отримати від уряду Ізраїлю чітку відповідь на питання, яким там бачать майбутнє близькосхідного врегулювання.

Про це повідомляє Укрінформ.

«В Європі зростає невдоволення діями Ізраїлю. У Німеччині і, чесно кажучи, всередині моєї партії молоді люди дедалі і менше схильні приймати те, що вони вважають несправедливим ставленням до палестинців. І таким людям, як я, стає дедалі важче пояснити їм, чому ми повинні продовжувати підтримувати Ізраїль. Як друзі і близькі союзники, ми повинні знати, підтримує чи більше не підтримує Ізраїль вирішення цього конфлікту шляхом переговорів... Яка стратегія Ізраїлю в цьому конфлікті?», - сказав Габріель.

Читайте також: Габріель поскаржився на небажання США нести відповідальність за лад у світі

Він зазначив, що деякі члени ізраїльського кабінету виступають проти визнання двох держав. Однак саме воно завжди було основою прихильності миру між Ізраїлем та Палестиною, а тому знаходило величезну фінансову підтримку з боку Німеччини і Європи, нагадав міністр. Він особисто переконаний, що шлях до безпеки і світу можна знайти тільки через принцип двох держав.

Читайте також: Німеччина пропонує НАТО порадитися щодо ситуації на півночі Сирії

Глава німецького МЗС запевнив, що порушує це питання і під час зустрічей з керівництвом Палестинської автономії, як зробив це напередодні під час переговорів з її лідером Махмудом Аббасом в Рамаллі та з прем'єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу в Тель-Авіві.

Габріель також зазначив, що Німеччина з нетерпінням чекає того дня, коли вона зможе перевести своє посольство в Ізраїлі до Єрусалима. Але, уточнив він одразу, це станеться тоді, коли Єрусалим стане столицею двох держав.

"Іншого шляху немає", - підкреслив дипломат.

Читайте також: Трамп висловив сумнів щодо мирних перемовин між Ізраїлем та Палестиною

За його словами, до того часу слід дотримуватися узгодженого рішення від 1967 року та міжнародного права в частині статусу окупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-