Трамп висловив сумнів щодо мирних перемовин між Ізраїлем та Палестиною

Трамп висловив сумнів щодо мирних перемовин між Ізраїлем та Палестиною

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп сумнівається, що перемовини про мирне вирішення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною коли-небудь відбудуться.

Про це він заявив перед зустріччю із прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу у Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найважчою складовою перемовин був Єрусалим. Ми прибрали це питання із порядку денного, потреби обговорювати його більше немає. Раніше перемовини ніколи не проходили цю проблему. Ви виграли по одній позиції, але відмовитеся від деяких інших під час подальших перемовин, якщо вони коли-небудь відбудуться. Я не впевнений, що це колись станеться", - звернувся Трамп до Нетаньягу.

Він також попередив Палестину, що не відновить американську фінансову допомогу, поки її лідери не продемонструють бажання домовлятися про мир. "Вони мусять поважати процес і той факт, що США багато років надають їм величезну як фінансову, так і іншу підтримку", - наголосив глава Білого дому.

Як повідомляв, у понеділок віце-президент США Майк Пенс заявив, що адміністрація США планує до кінця 2019 року завершити процес переміщення американського посольства в Ізраїлі із Тель-Авіва до Єрусалима.

Читайте також: Штати обіцяють перенести посольство в Єрусалим до кінця 2019

Тижнем раніше в Ізраїлі й США виникли непорозуміння щодо термінів завершення перенесення американського посольства із Тель-Авіва до Єрусалима. Зокрема, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив своїм ЗМІ, що очікує цього впродовж поточного року. Президент США Дональд Трамп того ж дня в одному з інтерв'ю зазначив, що розглядає зовсім інший сценарій.

Як повідомлялося раніше, Адміністрація Сполучених Штатів суттєво скоротила – зі $125 млн до $60 млн – допомогу палестинській стороні у 2018 році, яка мала бути виплачена Близькосхідному агентству ООН з допомоги палестинським біженцям (UNRWA).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-