Штати обіцяють перенести посольство в Єрусалим до кінця 2019

Штати обіцяють перенести посольство в Єрусалим до кінця 2019

Укрінформ
Адміністрація США планує до кінця 2019 року завершити процес переміщення американського посольства в Ізраїлі із Тель-Авіва до Єрусалима. 

Про це заявив у понеділок віце-президент США Майк Пенс, який перебуває з візитом в Ізраїлі, повідомляє Reuters.

"Ближчими тижнями наша адміністрація просуватиме план щодо відкриття посольства Сполучених Штатів у Єрусалимі, і посольство США буде відкрито до кінця наступного року", - заявив Пенс під час виступу в Кнесеті.

Він нагадав, що офіційний Вашингтон визнав Єрусалим столицею Ізраїлю в грудні минулого року. "Президент Трамп доручив Державному департаменту негайно розпочати підготовку до переміщення посольства Сполучених Штатів із Тель-Авіва до Єрусалима", - наголосив Пенс.

Як повідомляв Укрінформ, тижнем раніше в Ізраїлі й США виникли непорозуміння щодо термінів завершення перенесення американського посольства із Тель-Авіва до Єрусалима. Зокрема, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив своїм ЗМІ, що очікує цього впродовж поточного року. Президент США Дональд Трамп того ж дня в одному з інтерв'ю зазначив, що розглядає зовсім інший сценарій. 

Читайте також: США можуть перенести посольство в Єрусалим до 2019 року - NYT

Згодом американське центральне видання The New York Times оприлюднило інформацію з посиланням на джерела, що посольство може запрацювати до 2019 року, переобладнавши для цього вже готову будівлю консульства США в Арноні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-