США можуть перенести посольство в Єрусалим до 2019 року - NYT

США можуть перенести посольство в Єрусалим до 2019 року - NYT

Укрінформ
Для перенесення посольства з Тель-Авіва до Єрусалима США можуть обійтися без зведення абсолютно нової будівлі, використавши для цього вже існуючу споруду американського консульства в Арноні (Західний Єрусалим).

Це дасть можливість завершити процес переміщення дипустанови до 2019 року, повідомило в п'ятницю з посиланням на джерела видання The New York Times.

"Адміністрація Трампа рухається швидше, ніж очікувалося, у процесі перенесення американського посольства в Єрусалим з Тель-Авіва", - пише видання, додавши, що, за планом, це "має відбутися до 2019 року" попри заяви, що до кінця терміну президента Трампа годі й чекати.

Першим, хто заявив про перспективу прискореного переміщення посольства США, був прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу. Втім президент Трамп буквально через кілька годин мусив заперечити цю інформацію, сказавши: "Ми насправді не розглядаємо такого (сценарію – ред.)".

Плутанина могла виникнути через те, про який дійсно сценарій йшлося у відповідях глав держав, оскільки, як з'ясувалося, в Вашингтоні розглядається інший підхід, ніж будівництво нової споруди в Єрусалимі.

"Державний департамент погодився на реалізацію більш м'якого плану щодо перетворення (на резиденцію посольства – ред.) існуючої в Арноні (Західний Єрусалим) консульської будівлі США. Це зменшить вартість проекту та дозволить послу Девіду Фрідману та його персоналу переїхати туди вже наступного року", - зауважує видання.

Читайте також: Трамп: Для перенесення посольства США до Єрусалима знадобиться більше року

При цьому зазначається, що будівля в Арноні потребує деякої модернізації, однак "це достатньо нова структура з кращою системою безпеки, ніж посольство в Тель-Авіві".

Як повідомляв Укрінформ, у грудні президент Трамп заявив, що Сполучені Штати визнають Єрусалим столицею Ізраїлю та мають намір перенести туди своє посольство з Тель-Авіва. Це рішення спричинило широку критику, у тому числі з боку країн-членів ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-