Аслунд пояснив, чим загрожує підміна “кремлівського списку” США

Аслунд пояснив, чим загрожує підміна “кремлівського списку” США

Укрінформ
Перелік посадовців, на яких США наклали санкції за так званою кремлівською доповіддю, був замінений в останній момент перед опублікуванням.

Про це у своєму блозі написав експерт Atlantic Council Андерс Ослунд, який брав участь у роботі над доповіддю як експерт.

Опублікований список не відповідає тому, який був складений за результатами роботи експертів, а був створений на основі рейтингу Forbes.

«Якщо цей витяг із кремлівської телефонної книги матиме якийсь вплив, то це буде згуртування російської еліти навколо Путіна, тоді як автори CAATSA (закон про санкції – ред.) прагнули розколоти російську еліту», - вказує Ослунд.

Читайте також: Від Білого дому вимагають пояснень через візит "головного розвідника" РФ

За його словами, багато бізнесменів у списку Forbes - це громадяни інших країн, крім Росії, і вони багато років жили за кордоном.

«Влада США ніде не довела, що ці люди зробили щось погане», - вказує експерт.

За його словами, «головним бенефіціаром цього списку є президент Росії», і тому опублікований Міністерством фінансів перелік прізвищ виглядає як глузування над Конгресом і санкціями США та вигідний Путіну.

«Виникає питання, чому Мінфін висміює санкції США щодо Росії і законодавство, підписане президентом», - вказує Ослунд щодо підміни списку.

Експерт упевнений, що список був замінений чиновником високого рангу з Адміністрації президента США, але ким саме - він не знає.

Як відомо, раніше Мінфін США заявив, що оприлюднена несекретна частина так званої кремлівської доповіді зі списком олігархів не вказує на те, що ці люди причетні до злочинної діяльності і що вони опинилися під санкціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-