Від Білого дому вимагають пояснень через візит

Від Білого дому вимагають пояснень через візит "головного розвідника" РФ

Укрінформ
Лідер демократичної меншості в сенаті Конгресу США Чарльз Шумер вимагає від Білого дому пояснень через візит в країну глави російської Служби зовнішньої розвідки Сергія Наришкіна.

Про це повідомляє The Hill.

Шумер вимагає від адміністрації Трампа дати докладні роз'яснення про мету візиту і про те, чи проводив голова СЗР РФ зустрічі з американськими чиновниками.

«Адміністрація Трампа має негайно чітко відповісти на питання: з якими офіційними особами він зустрічався?» — заявив глава демократів.

Сенатор висловив упевненість в тому, що глава СЗР Росії "приїжджав не один". Він вимагає відповісти, хто з офіційних осіб, які підпадають під американські санкції, супроводжував Наришкіна.

Також він припустив, що приїзд глави російської розвідки міг бути пов'язаний з рішенням Білого дому відкласти введення нових санкцій проти Росії. «Найважливіше в цьому візиті те, чому адміністрація Трампа вирішила знехтувати введенням санкцій, дедлайн по яких, як ви пам'ятаєте, був вчора», — зазначив демократ.

Читайте також: Данилюк: "Кремлівський список" Мінфіну США - крок до припинення агресії Росії

Нагадаємо: "кремлівська доповідь" була оприлюднена вранці 30 січня. У переданий Конгресу США список увійшли імена 210 осіб, як випливає з документа, поширеного Мінфіном США. Відомство оприлюднило лише фрагмент доповіді - незасекречену його частину. Група міжнародних експертів сформулювала критерії відбору "фігурантів" майбутньої "доповіді", яких, згідно із законом № 3364 "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), може чекати заморожування фінансових активів і заборона на в'їзд до США.

У статті 241 цього закону говориться, що в доповіді повинні бути розглянуті зв'язки цих осіб з Володимиром Путіним, встановлена їх причетність до корупції, оцінений розмір їх статків і джерела доходу.

Фото: ridus.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-