Данилюк:

Данилюк: "Кремлівський список" Мінфіну США - крок до припинення агресії Росії

Документ
Укрінформ
Міністр фінансів України Олександр Данилюк вважає, що опублікований Мінфіном США список наближених до президента РФ Володимира Путіна чиновників і бізнесменів - це більше, ніж попередження для Росії припинити військову агресію проти України.

Таку думку Данилюк висловив на своїй сторінці у Facebook.

"Впевнена послідовна позиція всієї американської адміністрації та Міністерства фінансів США - опубліковано список представників російської влади та наближених до неї олігархів, що можуть потрапити під санкції. Це більше, ніж попередження - це ще один крок, який має спонукати Росію припинити втручання у демократичні процеси в різних країнах світу та припинити війну в Україні", - наголосив міністр.

На його переконання, санкції – це один з найефективніших та дієвих методів впливу на Росію.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів США представило в Конгресі так звану "кремлівську доповідь", в якій перераховані імена наближених до Путіна російських чиновників і бізнесменів. Усього в списку 210 імен - 114 чиновників і 96 бізнесменів.

Читайте також: Доба в АТО: один ворожий обстріл

Серед фігурантів списку - глава адміністрації президента Антон Вайно, його заступники Сергій Кирієнко і Олексій Громов, прес-секретар глави РФ Дмитро Пєсков, помічник президента Владислав Сурков, прем'єр-міністр Дмитро Медведєв і 22 міністри його кабінету, спікер Держдуми В'ячеслав Володін, спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, глава "Роснєфті" Ігор Сєчін, глава "Газпрому" Олексій Міллер, керівник Ощадбанку Герман Греф, голова ФСБ Олександр Бортніков, голова СЗР Сергій Наришкін, мер Москви Сергій Собянін, губернатор Санкт-Петербурга Георгій Полтавченко, генпрокурор Росії Юрій Чайка, глава Слідчого комітету Олександр Бастрикін, голова Росгвардії Віктор Золотов, підприємці Роман Абрамович, Олег Дерипаска, Євген Касперський, Сулейман Керімов, Володимир Потанін, Михайло Фрідман, Петро Авен, Аркадій і Борис Ротенберги, Геннадій Тимченко, Олег Тиньков, Аркадій Волож, Михайло Прохоров, Олександр Мамут, Кирило Шамалов та інші.

Список представників російської влади та наближених до неї олігархів

Згідно з Актом протидії противникам Америки шляхом санкцій (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act, CAATSA), адміністрація США має подати Конгресу доповідь зі списком найбільш вагомих політиків і олігархів Росії з близького оточення Путіна. Передбачається, що цей перелік може стати основою для запровадження санкцій Конгресу США проти РФ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-